MITEN VIETTÄÄ PIMEÄÄ?

13.12.2020

Tämä pimeä vuodenaika ei ota innostaakseen. Miten sitä voisi piristää itseään ja yrittää unohtaa kaamoksen? Joulu on kohta ovella ja meidän tulisi rauhoittaa mielemme. Mutta jos mieli on jo valmiiksi rauhallinen, sillä koronahan on rauhoittanut mielemme ja tekemisemme jo kuukausien ajan?

Itse lähdin motolla Uudista arkesi! liikkeelle. Koska elämä pyörii kotiympyröissä, niin etätyön merkeissä kuin viikonlopun vietoissakin, päätin, että uudistan ympyröitä. Laitoin urakalla myyntiin tavaroita, joita en käytä tai joista pystyn luopumaan. Innostuin ja huomasin, että ostajatkin olivat innoissaan. Hienoa! Piristystä sekä omaan että ostajan arkeen. Pienellä rahalla laadukasta tavaraa ja kiertotalous toimii.

Piristä sinäkin itseäsi ja laita kiertoon kaikki turha. Nyt on aika konmarittaa tai tehdä kuolinsiivousta - ihan sama millä nimellä sitä kutsut, kunhan saat siitä iloa ja sovit muutaman kivan tapaamisen, jossa kohtaat ilahtuneen ostajan kasvot. Pienikin ostos voi ilahduttaa ostajaa ja ostajan arkea. Tavara, joka on sinulle turha, mutta ostajalle tärkeä.

Myös joululahjat voisi tänä vuonna ostaa kierrätysajatuksella. Miksi ostamme uutta, jos saamme kierrätettyä, hyväkuntoista tavaraa pienellä rahalla? Sitähän voisi perheen kesken julistaa Kierrätysjoulun ja jokainen ideoisi, miten voisi parhaiten käyttää mahdollisimman pienen summan joululahjoihin ostamallakin lahjat tänä vuonna kirppareilta, facesta tai tori.fi:stä.