KYLLÄ VAI EI

31.10.2018

Miksi on niin paljon helpompi sanoa EI kuin KYLLÄ. Oli aihe tai tilanne mikä tahansa: olet sitten vaihtamassa autoa, asuntoa tai pohdi, uskaltaisitko lähteä uuteen paikkaan lomalle, ostaa uuden värisen vaatteen tai räiskyvän sävyisen sohvan. Uskallatko ylittää rajasi ja tehdä päätöksen vai pitäydytkö siinä samassa vanhassa värimaailmassa, tyylissä ja tavaroissa. Tuovatko ne sinulle varmuutta ja turvallisuutta.

Itse harmittelen monesti, että olisi pitänyt...olisi sittenkin pitänyt.... Mutta kun ei tohtinut tai uskaltanut.

Meillä on kuitenkin vain yksi elämä elettävänämme. Jos uskaltaisimme räväyttää ja tehdä asioita toisin, ne ajan myötä koituvat positiiviseksi yllätykseksi. Ne ilahduttavat ja koet, että olet uskaltanut rikkoa rajojasi.

Vaikka asia olisi pieni, mutta ilahduttaa sinua ja siitä jää hyvä muisto, tee se. Älä jää miettimään mitä muut ajattelevat tai onko tässä järkeä. Onko elämässä järkeä ylipäätään? Ja kuka osaa sanoa, miten elämä pitäisi elää...onko se ylipäätään elettävä järkevästi? Kaikki päätöksethän teemme kuitenkin tunneperusteisesti, vaikka yritämme perustella ne itsellemme järjellä.... Joten: "onko järkee vai ei?" Ei väliä. Sano kyllä.